Warning: include(modules/products/cennik.php): failed to open stream: No such file or directory in /modules/products/main.php on line 2

Warning: include(modules/products/cennik.php): failed to open stream: No such file or directory in /modules/products/main.php on line 2

Warning: include(): Failed opening 'modules/products/cennik.php' for inclusion (include_path='.:/:/usr/local/php54/lib/pear') in /modules/products/main.php on line 2
Młynpol - Urządzenia do przetwórstwa spożywczego
24 Września 2020
Czwartek
1:47

O firmie

Strona Glówna
Kim jesteśmy?
Nasza Filozofia...
Aktualności!



Produkty

Młyny do mielenia
Kruszarki
Krajalnice
Kalibrowniki
Mieszalniki
Przenośniki ślimakowe
Suszarnie bębnowe
Linie do prażenia
Inne



Trufle...

Maszyna do produkcji trufli składa się z ramy (z kształtowników) na której osadzone są: układ napędowy tj. silnik elektryczny z przekładnią pasową, dwie sprzężone ze sobą przekładnie zębate, taśmociąg z wałkami napędowym i prowadzącym, prowadnice z osadzonym w nich ruchomym nożem, zespół wymiennych wałków formujacych oraz taca do odbioru gotowych trufli. Wszystkie części maszyn, które mają styczność z masą cukierniczą z której produkuje się trufle są wykonane ze stali kwasoodpornej. Po włączeniu przycisku „start" silnik elektryczny poprzez przekładnię pasową napędza dwie sprzężone ze sobą przekładnie zębate. Z przekładni zębatych napędzane są: wałki formujące stałe i poprzez układ krzywkowy wałek formujacy ruchomy; poprzez dźwignie i zębatkę napędzany jest taśmociąg przesuwający cyklicznie masę cukierniczą pod nóż, a przez dźwignię i zespół sprężyn nóż porusząjacy się w prowadnicach. Należy pamiętać, żeby przed położeniem pierwszego „placka" masy cukierniczej na taśmociągu posypać taśmociąg niewielką ilością cukru pudru i powtarzać tę czynność w zależności od potrzeb. Ma to zabezpieczyć masę cukiernicza przed przywieraniem do taśmociagu. Przygotowany przez wałkownicę lub ręcznie „placek" masy cukierniczej uklada się na położonym pod nią taśmociągu. Na końcu taśmociągu
wałek kalibruje jego grubość do ok. 2 cm. Gdy za nożem znajduje się odpowiedniej szerokości część „placka" nóż odetnie ją od całości, a poruszający się taśmociąg zrzuci go na rynienkę zamkniętą od strony wałków formujących ruchomą klapką. Z rynienki po otwarciu klapki, ucięta porcja masy cukierniczej spada na wirujacy zespół wałków formujących. Wirujacy wałek formujący ruchomy po zbliżeniu się do wirujących wałków stałych ucina i zaokrągla do końca porcje masy cukierniczej np. na kulki. Po odsunięciu się wałka formującego ruchomego od wałków stałych, kulki wypadają na tacę, pod którą należy podłożyc naczynia lub taśmociąg do odbioru gotowych kulek. W zależnosci do profili wałków formujących na maszynie do produkcji trufli można wykonać różne kształty trufli: kulki, jajka, walce i inne. W wyposażeniu standardowym maszyny są wałki formujące kulki o dwóch wielkościach.

PARAMETRY TECHNICZNE
Wydajnosc [kulek/min] Wysokosc [mm] Szerokosc [mm] Dlugosc [mm] Silnik (400V) [kW] Ciezar [kg]
120 800 950 1350 2,2 160



Certyfikaty

WE
Atesty PZH
Gwarancja



Kontakt

Nasz adres
Masz pytanie?