Młyny do cukru – typu MUC (50, 100 kg/h) 

Młyn składa się z leja zasypowego, korpusu młyna, w którym ułożyskowany jest wirnik oraz silnika zamontowanych na blacie stołu. Pod blatem zainstalowana jest obręcz z pasem zaciskowym dla mocowania worka na zmielone produkty. Na wyposażeniu młyna jest kilka worków ze specjalnej tkaniny. Mielenie polega na rozbijaniu produktu o ostre krawędzie wirnika, wirujacego z prędkoscią obrotową 2800 obr/min (schemat działania obok). Powietrze zasysane przez młyn wraz z mielonymi produktami, schładza je podczas procesu mielenia. W końcowej fazie mielenia powietrze przelatuje przez ścianki worka pozostawiając w nim zmielone produkty.

Na życzenie klienta, odbiór zmielonych produktów może odbywać się nie tylko do worka, ale również do zbiornika, czy też do przenośnika ślimakowego i dalej dwóch worków na zmianę zapełnianych zmielonymi produktami.


Główne zalety tych młynów to:

niezmiernie cicha praca

bezpyłowe mielenie cukru na cukier puder

małe gabaryty

PARAMETRY TECHNICZNE

Wydajność [kg/h]Wysokość [mm]Szerokość [mm]Dlugość [mm]Silnik (400V)Ciężar [kg]
100145010006001440 rpm
7,0 kW
130