Warning: include(modules/products/cennik.php): failed to open stream: No such file or directory in /modules/products/main.php on line 2

Warning: include(modules/products/cennik.php): failed to open stream: No such file or directory in /modules/products/main.php on line 2

Warning: include(): Failed opening 'modules/products/cennik.php' for inclusion (include_path='.:/:/usr/local/php54/lib/pear') in /modules/products/main.php on line 2
Młynpol - Urządzenia do przetwórstwa spożywczego
24 Września 2020
Czwartek
1:09

O firmie

Strona Glówna
Kim jesteśmy?
Nasza Filozofia...
Aktualności!



Produkty

Młyny do mielenia
Kruszarki
Krajalnice
Kalibrowniki
Mieszalniki
Przenośniki ślimakowe
Suszarnie bębnowe
Linie do prażenia
Inne



Krajalnica

Krajalnica przeznaczona jest do krojenia gotowanych żołądków wołowych lub wieprzowych na paski (flaczki) o szerokosci 4 do 5 mm i długości ok. 60 mm.
Krajalnica składa się ze stołu w kształcie prostokąta, na którym zamocowany jest korpus urządzenia wraz z lejem załadowczym oraz silnik napędzający dwa zespoły noży i walec rolkowany.
Korpus urządzenia to zespół trzech wałków ułożyskowanych. Na jednym z wałków osadzony jest zespół noży tnących żołądki wzdłuż, na drugim walec rowkowany zazębiający się z tym zespołem noży. Na trzecim wałku osadzone są noże, które tną żołądki z długości.
Cięcie żołądków z długości następuje między nożami umieszczonymi na obracającym się wałku, a nożem stałym zamontowanym na tzw. grzebieniu. Ustawienie wzajemnie noży tnących z długości można regulować popuszczająć śruby mocujące na nożu stałym. Odstęp między nożami tnącymi wzdłuż ustalają tulejki dystansowe ścisnięte z jednej strony.
W dolnej części krajarki znajduje się lej wysypowy dla przekrojonych produktów, pod który należy ustawić odpowiedni pojemnik.
Na wylocie z leja zasypowego wspawane są poprzeczki uniemożliwiające włożenie ręki do maszyny od spodu.
Po podstawieniu pod lej wysypowy w/w pojemnika włączyć silnik.
Silnik zabezpieczony jest przed przeciążeniem lub brakiem fazy wyłącznikiem termicznym wbudowanym we włączniku.
Przygotowane żołądki do krojenia należy wkładać do leja sukcesywnie jeden po drugim.

PARAMETRY TECHNICZNE
Wydajnosc [kg/h] Wysokosc [mm] Szerokosc [mm] Dlugosc [mm] Silnik (400V) [kW]
500 1200 500 500 2,2



Certyfikaty

WE
Atesty PZH
Gwarancja



Kontakt

Nasz adres
Masz pytanie?