Młyny do pieczywa – typu MUP (100, 250 kg/h)
Młyn składa się z pionowo ustawionej rury o średnicy 30 cm (na trzech nogach ze stopkami). W dolnej części rury zamocowana jest płyta, do której przykręcony jest silnik napędzający wirnik młyna. W górnej części rura zakończona jest lejem zasypowym o średnicy 40 cm wyposażonym w pokrywę lub wykonany z gumy wrzutnik.
Młyn załącza sie włącznikiem z tzw. termikiem, zabezpieczającym silnik młyna przed przeciążeniem czy brakiem fazy. Odbiór zmielonych produktów odbywa się poprzez wysyp zainstalowany w dolnej części młyna do worka lub podstawionego naczynia. Młyn wyposażony jest w wymienne sita (czas wymiany ok. 1,5 min.), co pozwala na regulacje grubości mielonych produktów.
PARAMETRY TECHNICZNE
Wydajność [kg/h] | Wysokość [mm] | Średnica [mm] | Silnik (400V) [kW] |
100 | 1350 | 300 | 4,0 |
250 | 1350 | 400 | 7,5 |