Warning: include(modules/products/cennik.php): failed to open stream: No such file or directory in /modules/products/main.php on line 2

Warning: include(modules/products/cennik.php): failed to open stream: No such file or directory in /modules/products/main.php on line 2

Warning: include(): Failed opening 'modules/products/cennik.php' for inclusion (include_path='.:/:/usr/local/php54/lib/pear') in /modules/products/main.php on line 2
Młynpol - Urządzenia do przetwórstwa spożywczego
24 Września 2020
Czwartek
0:19

O firmie

Strona Glówna
Kim jesteśmy?
Nasza Filozofia...
Aktualności!



Produkty

Młyny do mielenia
Kruszarki
Krajalnice
Kalibrowniki
Mieszalniki
Przenośniki ślimakowe
Suszarnie bębnowe
Linie do prażenia
Inne



Suszarnia bębnowa do trocin, słomy...

OPIS TECHNICZNY
suszarni bębnowej do suszenia trociny tartacznej z przeznaczeniem do brykietowania, słomy (sieczkę), zielonki, wysłodków buraczanych, ziaren z przeznaczeniem na pasze, wytłoków owocowych pektyny, mączki rybnej i mięsnej (wraz z nośnikiem), wywaru gorzelnianego odwirowanego.

Objaśnienia do schematu
1. Piec suszarni
2. Lej zasypowy
3. Bęben
4. Przenośnik ślimakowy
5. Wentylator wyciągowy
6. Cyklon
7. Komora rozładowcza


Suszarnię bębnową wraz z odbiorczym przenośnikiem ślimakowym pokazano na schemacie ideowym.
Bęben obrotowy suszarni, wentylator wyciągowy, piec są uruchamiane ze wspólnej szafy sterowniczej.
Bęben suszarni posiada możliwość spowolnienia procesu przemieszczania się produktu podczas suszenia poprzez włączenia lewych obrotów.
„Prawych” obrotów bębna stosuje się standardowo podczas procesu suszenia.
Proces suszenia odbywa się w temperaturze ok. 750 ºC.
Produkt z leja zasypowego przemieszcza się grawitacyjnie do bębna suszarni.
Proces suszenia polega na przesypywaniu się wraz z kręcącym się bębnem produktu z półki na półkę w strumieniu mieszaniny gorących spalin i powietrza, które suszą przemieszczając jednocześnie produkt ku wylotowi z suszarni tj. do komory rozładowczej.
Wysuszony produkt przenośnik ślimakowy, zainstalowany pod komorą rozładowczą, poda do podstawionych odbiorników.

PARAMETRY TECHNICZNE

Wydajność:
- 700 kg/godz. wysuszonych trocin (o wilgotności 20%) z przeznaczeniem do brykietowania.
- 500 kg/godz. wysuszonej mączki rybnej i mięsnej (wraz z nośnikiem)
- 600 kg/godz. wysuszonego, odwirowanego wywaru gorzelnianego.
- 500 kg/godz. suszu zielonki, okopowych i wysłodków buraczanych.
- 1000 kg/godz. wysuszonych ziaren zbóż przeznaczonych na pasze.
Moc cieplna pieca suszarni: ok. 1000 kW.
Średnie zużycie paliwa:
- trociny tartacznej ok. 350 kg/godz.
- brykietu drzewnego twardego- 200-230 kg/godz.
- węgla lub innego paliwa o zbliżonej kaloryczności: ok. 180kg/godz.
- oleju opałowego- ok. 80l/godz.
Moc elektryczna zainstalowana (napęd bębna, wentylatora przenośnika): ok. 16 kW.
Maksymalna temperatura czynnika suszącego:
- na wejściu do bębna suszarni ok. 750 ºC
- na wylocie z bębna suszarni ok. 50 ºC
Całkowita masa suszarni: ok. 12.000 kg.



Certyfikaty

WE
Atesty PZH
Gwarancja



Kontakt

Nasz adres
Masz pytanie?