Warning: include(modules/products/cennik.php): failed to open stream: No such file or directory in /modules/products/main.php on line 2

Warning: include(modules/products/cennik.php): failed to open stream: No such file or directory in /modules/products/main.php on line 2

Warning: include(): Failed opening 'modules/products/cennik.php' for inclusion (include_path='.:/:/usr/local/php54/lib/pear') in /modules/products/main.php on line 2
Młynpol - Urządzenia do przetwórstwa spożywczego
24 Września 2020
Czwartek
0:20

O firmie

Strona Glówna
Kim jesteśmy?
Nasza Filozofia...
Aktualności!



Produkty

Młyny do mielenia
Kruszarki
Krajalnice
Kalibrowniki
Mieszalniki
Przenośniki ślimakowe
Suszarnie bębnowe
Linie do prażenia
Inne



Suszarnia bębnowa do produktów spożywczych

OPIS TECHNICZNY
powietrznej suszarni bębnowej do suszenia produktów spożywczych, jak np. bułka tarta, panier, itp.


Objaśnienia do schematu
1. Palnik gazowy
2. Moduł grzewczy
3. Lej zasypowy
4. Bęben
5. Chłodnica
6. Przenośnik ślimakowy
7. Cyklon
8. Filtr tkaninowy
9. Wentylator wyciągowy


Suszarnię bębnową wraz z odbiorczym przenośnikiem ślimakowym pokazano na schemacie ideowym.
Bęben suszarni, komora rozładowcza i odbiorczy przenośnik ślimakowy są standardowo wykonane ze stali kwasoodpornej w gatunku OH18N9, wg AISI „304”.
Na życzenie klienta w/w podzespoły suszarni bębnowej mogą być wykonane z dowolnej stali kwasoodpornej, np. wg. AISI „316L”.
Moduł grzewczy wykonany jest ze stali kwaso i żaroodpornej.
Suszarnie bębnowe wykonujemy zgodnie ze standardem GMP.
Bęben obrotowy suszarni, wentylator wyciągowy, piec są uruchamiane ze wspólnej szafy sterowniczej.
Bęben suszarni posiada możliwość spowolnienia procesu przemieszczania się produktu podczas suszenia poprzez włączenia lewych obrotów.
„Prawych” obrotów bębna stosuje się standardowo podczas procesu suszenia.
Proces suszenia odbywa się w temperaturze ok. 110 ºC.
Proces suszenia polega na przesypywaniu się wraz z kręcącym się bębnem produktu z półki na półkę, z przegrody na przegrodę w strumieniu gorącego powietrza, które suszy przemieszczając jednocześnie produkt ku wylotowi z suszarni, tj. do komory rozładowczej.
Wysuszony produkt przenośnik ślimakowy zainstalowany pod komorą rozładowczą, poda do podstawionych pojemników.

PARAMETRY TECHNICZNE

Wydajność: 500 kg/godz. wysuszonego produktu o wilgotności początkowej ok. 35% i końcowej 8%- 10%.
Moc cieplna modułu grzewczego: ok. 340 kW.
Średnie zużycie paliwa:
- gazu GZ-50 ok. 32 m3 /godz
- propanu-butanu 20- kg/godz.
- oleju opałowego- ok. 25 l/godz.
Moc elektryczna zainstalowana (napęd bębna, wentylatora, przenośnika): ok. 10 kW.
Maksymalna temperatura czynnika suszącego:
- na wejściu do bębna suszarni ok. 110 ºC
- na wylocie z bębna suszarni ok. 40 ºC

Całkowita masa suszarni ok. 8000 kg.



Certyfikaty

WE
Atesty PZH
Gwarancja



Kontakt

Nasz adres
Masz pytanie?